Gaziantep Ticaret Odası Oditoryum Salonunda gerçekleşen olağan kongre toplantısında Mustafa Bozgeyik tek listeden girerek yeni başkan seçildi.
Eski Başkan Prof. Dr. Nihat Yıldırım kongrede yaptığı konuşmada, Taze kanların bu bayrağı alarak daha ileriye götüreceğini belirterek, ’’Bizden bu bayrağı devralan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum’’ dedi.
Türk Kızılay’ı Genel Merkezi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Yalçın, Genel Başkanın selamlarını ileterek, eski başkanın görevini bırakarak yeni başkanın gönüllülük esasında görevi devralması sisteminin çok güzel olduğunu söyledi.
“Çok ciddi bir sorumluluk aldık”
Üzerlerine çok ciddi bir sorumluluk aldıklarını söyleyen Kongrede seçime tek listeden girerek yeni başkan seçilen Mustafa Bozgeyik, “Hepimiz çok ciddi bir sorumluluk aldık. Nihat hocamdan devraldığım bu bayrağı bu şehrin layık olduğu şekliyle en üst noktaya taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
“Gaziantep’e Kızılay ilk yardım merkezi müjdesi”
Yeni başkan seçilen Mustafa Bozgeyik Kızılay ilk yardım merkezini kazandırmak için çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek, “Gaziantep’e bizim bu dönemde en çok arzu ettiğimiz işlerden bir tanesi Kızılay’ın Gaziantep’te bir ilk yardım merkezinin olmadığını tespit ettik. Bu konuda yapacağımız ilk faaliyetlerden bir tanesi bu olacak. Kızılay’ımıza ilk yardım faaliyetlerinin öğretilebildiği, bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendireceği bir ilk yardım merkezini Gaziantep’imize kazandırmak istiyoruz. Bunun dışında Şube merkezimizin de hızlıca kendi alanında müstakil iş yapabilecek 7/24 hizmet edebilecek bir kapasiteye ulaşması için gayret göstereceğiz. 3 yıllık bir dönem için emaneti devraldık planlarımızı yapacağız” diye konuştu.