Ana Sayfa SİYASET Haberleri

İyi Parti'de Oktay İyisaraç rüzgarı

İyi Parti'de Oktay İyisaraç rüzgarı
Eklenme tarihi: 2023-03-21 21:50:53 Güncellenme tarihi: 2023-03-22 01:35:25
İyi Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Oktay İyisaraç, İl binasında düzenlediği basın toplantısında hem basın mensupları hem de partililer ile bir araya geldi.

İyi Parti Gaziantep Milletvekili aday adaylık resmi müracaatını gerçekleştiren İyisaraç, İyi Parti çatısı altında Gaziantep’e hizmet etmek için bu yola çıktığını ve sıralamaya girip Milletvekili seçildiği takdirde de gece gündüz demeden tüm Gaziantep halkının Mecliste sesi olacağının altını çizdi.

Konuşması büyük alkış alan ve Partililer tarafından ilgi gören Oktay İyisaraç basın açıklamasında şunları söyledi:

Değerli Basın Mensupları, Gazi şehrimizin her biri birbirinden kıymetli hemşehrilerim, Teşkilatımızın bir birinden kıymetli yöneticilerim, ekranları başlarında ve sosyal medya hesaplarında beni canlı yayında dinlemekte olan izleyicilerimiz sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor ve başta kahraman,cefakar basın mensupları olmak üzere toplantımızı 
onurlandıran herkese teşekkür ediyorum.
Sözlerime başlamadan önce 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde tüm hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet Aziz milletimize baş sağlığı diliyorum, Yine geçtiğimiz günlerde başta Şanlıurfa ve Adıyaman olmak üzere meydana gelen sel felaketindehayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet Aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.
Her felaket sonrasında da istifa etme erdeminde bulunmayan ya da bulunamayanları söz konusu kendi şahsi ikballeri ya da siyasi emelleri olduğunda da asla istifa etmekten geri durmayanları ve her konuda adeta milletin aklıyla dalga geçer gibi helallik isteyenlere de hakkımı helal etmiyorum.
Biliyorsunuz Bugün 21 Mart, Bugün Asya'dan Balkanlara oldukca geniş alanda yaşan halklarımızın Bayramı, Ortak Kültürümüzün Mirası, Bolluğun, Bereketin Sembolü Nevruz Kutlu Olsun!
Evet biliyorsunuz sadece 54 gün sonra 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde 13 üncü Cumhurbaşkanını ve 28 inci dönem milletvekillerini seçeceğiz. Bu seçim öyle bir seçim ki Aziz milletimiz yüce Türk devletinin 2’inci yüzyılında nasıl yönetileceğinin seçimini yapacaktır?
Şimdi soruyorum değerli konuklar?
Her karşıt görüşde olanlara sen şucusun sen bucusun diye mi yaşamak? Yoksa her fikrin özgürce tartışıldığı bir Türkiye de mi yaşamak?
Halkın vergileriyle milletin parası millete lütufmuş gibi, bizim olanı sanki kendininmiş gibi sunulmasını mı istiyorsunuz yoksa adil bir şekilde her hizmetti eşitce dağıtan adaletli ve liyakatli kadrolarla yönetilmek mi?
Egemenliğin bir kişide mi olmasını istiyorsunuz yoksa Hakimiyetin her daim millette olmasını mı?
O kadar heyecanlı o kadar arzulu ve o kadar istekliyim ki; Irmağının akışına öldüğüm uğruna ecdatlarımızın kanlarını akıtarak küllerinden doğan güzelim ülkemizin Gazi şehri olan GAZİANTEP’imizin yetiştirdiği Ağa cami esnaflarından rahmetli bisikletci Ahmet Ustanın torunu, Saçaklı esnafından kahveci garagabirli rahmetli Deli Heyrinin torunu, şehreküstü esnafından Taksici Adil’in yigeni Toptan gıda sektöründe çalışan ve son olarak da taksicilik yapan rahmetli Erhan’ın abisi ....Yani evladınız olarak sizlerin karşısında olmaktan derin bir mutluluk içerisindeyim.
Ben Oktay İYİSARAÇ, 1984 yılında Gaziantebimizin Nuri pazarbaşı mahallesinde dünyaya geldim. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te okudum. 2002 yılında üniversite eğitimi için baba ocağını bırakmak zorunda kalarak Gaziantep’ten çıktım. 2005 yılından beri Savunma Sanayii icra ve AR-GE süreçlerinde çeşitli pozisyonlarda Türkiye’nin farklı şehirlerinde çalıştım.Toplumu ilgilendiren gerek yerel gerek ulasal ve gerekse de uluslararası her platformda her konuda milletin sorunlarına çözüm üretecek pek çok projeye imza attım. Dijital Basın Kuruluşlarında ekranlarda Moderatörlük yaptım.. Kıymetli basın mensupları aslında sizler 
gibi ben de toplumun sesini duyurmaya çalıştım.
Çalıştığım toplumsal projelerden bazıları:Umudum Gençlik Projesi---Gaziantepli gençleri uyuşturucu ve madde bağımlılığından 
uzaklaştırma, Gaziantep Savunma Projesi----Gaziantep sanayisinde oluşan bilgi birikimi ve tecrübenin savunma sanayii ye entegrasyonu ile işsizliğin önüne geçecek projeler,Entegrasyon Projesi---Nitelikli mesleği olan sığınmacıların Gaziantep sanayisine ve üretime entegrasyonu,Konut mağdurları Projesi--- Gaziantep’te müteahhitler tarafından evleri tamamlanmayan konut mağduları için Türkiye Büyük Milleti Dilekce Komisyonunda sözcülük,Antep Avradları Projesi---Gaziantepli kadınların işgücü, siyaset ve her alanda daha fazla katılımda yer almasını sağlayacak konularda çalışmalarda yer aldım.(İstanbul Sözleşmesi)
Tüm halkımızın bildiği gibi ecdadlarımız Şahinbey, Şehitkamil, Yirik Fatma ve bunun gibi nice kahramanlar zor günlerde sorumluluk alarak; nice emek ve çabalarla biz buradayız dedi. Ve güzel Gaziantebimizi bizlere emanet etti. Hatırlayın 2002 öncesinde şehrimizi temsil eden birçok değerli vekilimiz olmuş sorunlarımızı çözme çaba ve gayretinde bulunmuştur. Ancak
Türk Siyasi tarihinde hiçbir dönem yoktur ki milletvekillerinin saray şürekalarının talimatı ilesadece torba yasalara evet ya da hayır demekten başka seçeneğin kalmadığı... Böyle vekillik olmaz... Bu asil olan millet temsil böyle edilmez.Pek tabiki yola çıkışımızda ilke edindiğimiz liyakatli, genç dinamik bir temsili hak eden değerli halkımız için sorumluluk ve görev alma sırası bizlere geldi.Bu yola çıkarken yetiştiğim bu topraklarda edindiğiniz ilkeler doğrultusunda ülkemizin ve vatandaşlarımızın insanca yaşayabileceği, ötekileştirilmeden ,baskılanmadığı yaşam şartlarına ulaşması için canla başla çalışan İYİ’ler ve Cesurlar hareketinde kuruluşundan itibaren gönüllü olarak nefer oldum. Kendi mesleki bilgilerimi Partim ile paylaştığımda ilim ve bilim ışığında dinlendiğimi gördüm ve bu yüzden de İYİ’ki bu haraketin içerisindeyim dedim ve memleketin dört bir yanında çoğu çalışmada görev aldım. Değerli hemşehrilerim. Sizler gibi ben bir evladım. Ben bir eşim, bir babayım. Nasıl biz anamızı babamızı, eşimizi evladımızı düşünüyor daha iyi olmaları için çalışıyorsak,Genel başkanımız Sayın Meral AKŞENER hanımefendi ve değerli parti mensuplarımız da her vatandaşını, her insanı o samimiyetle düşündüğünü derdi ile dertlendiğini, sevinci ile sevindiğini gördüm. 
Oktay İYİSARAÇ olarak kendimi bu ailenin bir ferdi olarak hissettim. Bir kardeşiniz bir evladınız olarak layık görürseniz, Gaziantep milletvekili olarak görev almak, sizin derdinize dertlenmek, yaralarımızı beraber sarmak, yaşayacagımız gelecek güzel günlerde yaraları iyileştirmek sizlerle mutlu olmak için gecemi gündüzüme katarak çalışacağıma söz vererek İYİ Parti 
Gaziantep Milletvekilliğine aday adayı olduğumu kamuoyuna saygılarımla ilan ediyorum.Eğer Rabbim bize fırsat verir de aday olabilir ve milletimizin helal oyları ile seçilebilirsem; Bolluk bereket şehri olan Gaziantep’imizde sanayide çalışan kalfalar, ustalar kellepaçaya hasretle bakmayacak. Ablam evde yemek pişirirken bu sefer de hasbir kullanmayalım demeyecek.. İnsanlar iki nohut dürümü ile bir ayranın hesabını yaparkendüşünmeyecek...Hem Gaziantepte yaşayacaksın hem de katmer yiyemeyeceksin bu kabul edilemez... Sözde marka şehir dediler ve milleti derin yoksulluğa mahkum ettiler. Emin olunuz ki İYİ Parti İktidarında bu sorunları çözebilecek liyakatli kadrolarımız mevcut...Bunun için parlementoda birinci parti olmak zorundayız.
Ben öyle bir Gaziantep istiyorum ki çocukluğumda olduğu gibi; dülük babadan , burçtan her Pazar tüm Gazinteplilerin el ele olduğu, davul zurnaların çaldığı, halayların çekildiği, mangal dumanlarının yükseldiği pikniklerde insanlar bir şey unuttuğunda aman biz bunu tanımıyoruz demeden doğrudan ekmeğimizi paylaşırız dediği bir Gaziantep.... Bugün Nevruz diyoruz bahar bayramı diyoruz ancak içinde bulunduğumuz durumlara baktığımızda sabah kahvaltısında yediğimiz tanesi 4 TL olan dırnaklı ekmeği bizlere çok gördüler...Bayramlarımızı çaldılar...Buna izin verecek miyiz? ....
Ezberleri bozmaya geliyoruz!...
Harami Düzenini Yıkmaya Geliyoruz...
İktidara Geliyoruz...
Çok Ama Çok Az Kaldı.... 

Kardeşlerim yapacak çok işimiz var. Bir çok şehrimizde olduğu gibi Gaziantep’e verilen ama 
tutulmayan sözler çok ,tutulmayan sözler oldukca çok..Ama Gaziantep’e olan aşkımız, Gaziantep’e olan sevdamız hepsinden çok.
Rabbim çıktığımız yolda bizlere güç versin Gazianteplilere, milletimize mahçup etmesin. Şimdi tekrar soruyorum 14 Mayıs’ta tarih yazmaya Cumhurbaşkanlığında Millet İttifakı Adayı Sayın Kılıçdaroğlu Milletvekillliğinde İYİ Parti’yi destekliyor muyuz? Başaracak mıyız? 
Peki bunu nasıl başaracağız?Ankara’da dayısı olmadığı için iş bulamayan, babasından utana sıkıla para almaya zorlanan gençlerle başaracağız, Mutfak masraflarından kısıp, kendisi aç kalan , çocuklarını yetiştirmek 
gayretinde olan fedakar analarımızla başaracağız, Emekcilerimizle kazanacağız, memurlarımızla kazanacağız, STK’larımızla, sendikalarımızla.... Yani milletle.... Ama en başta da Türkiye’nin en cesur, en şovalye ruhlu,en mangal yürekli kadınıyla Meralıyla 
başaracağız.
Son olarak diyorum ki;
Tarih Yazacağız...
Tarih Yazacağız....
Tarih Yazacağız.....
Söz veriyor muyuz? Gaziantep’te sandıkları patlatmaya?.....Söz veriyor muyuz? Şunu sakın unutmayalım....
Cumhuriyetimizin kurucusu dünya lideri Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yüce emaneti olan Cumhuriyetimiz için gençlere hitabesinde bu günleri görmüş olacak ki biz gençlere şunu söylüyor....
“Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler”
Kıymetli hemşehrilerim;
Biz Antepde şöyle deriz. Sözüm Senettir. Tüm kardeşlerim şunu bilsin ki ecdadımızın gösterdiği kararlı irade olan;

“Ben Antepliyim, Şahin’im ağam.Mavzer omuzuma yük.
Ben yumruklarımla dövüşeceğim. “ düsturu ile çalışacağım..Ama her şey de olduğu gibi burda yaptığım bu açıklamanın altını imzalayarak il teşkilatımıza emanet ediyorum. Ne zaman ki;Gaziantep’in derdini dert edinmedim, Buradan alıp hesap sorma yetkisi Gaziantepli hemşerilerimin yetkisindedir.Gaziantep İYİ Olacak...Türkiye İYİ olacak...Millet Bizi Çağırıyor...Toplantımızı onurlandırdınız bu vesileyle özellikle Gaziantep İYİler hareketinde irade gösteren tüm kadın ve erkek iyi partiden aday adayı olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor Gaziantep’imizi en iyi temsil edecek vekillerin partimizden çıkması için rabbimden şans vermenizi diliyorum...
Tekrar buluşmak ümidi ile...

 

 

 

 

Videolar

Gaziantep 724 Haber Copyright © 2019 Gaziantep 724 Haber